Rasulullah (s.a.s.) buyurdu: " Doğrusu güçlü mümin, zayıf mü'minden daha hayırlı ve Allah'a daha sevimlidir." (Müslim, Kader 34)

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Push Press


Military Press'e benziyor, fakat aralarındaki fark çok önemlidir ve karıştırılmamalıdır. Military Press'de bacaklar ve kalça dimdik ve hareketsiz kalacağını anlattım. Push Press'te işte bar'ı kafa üzerinde bastırmak için bacaklardan ve kalçandan yardım alıyorsun.





Bar'ı ya Power Cleans'taki açıkladığı tekniğile omuza kadar kaldırıyorsun veya özel askıları omuz hizaya ayarlıyorsun ve bar'ı ordan alıyorsun. Daha hafif ağırlıklarda Power Cleans tekniğile kaldırmasını tavsiye ediyorum, yani barbell'i yerden alıp göğüsüne kadar kaldırıyorsun. Yük bir kere çok ağır oldu mu, takriben vücudun ağırlığı kadar, o zaman Rack'tan da yapabilirsin, çünkü herhalde Push Press'i Power Cleans'ten daha ağır bir yükle yapabilirisn.

Barbell'i omuz genişliğinden biraz daha genişçe ve avuç içleri karşıya bakacak şekilde tut. Nefes verilerek baş üzerine, kollar tamamen düzelinceye kadar kaldır. Bunu yapmak için öncelikle dizlerini ve kalçanı hafifçe bükmelisin. Resim 2'de gösterildiği gibi. Dizlerini ve kalçanı hafifçe büktükten derhal sonra aniden dizlerini düzeltmelisin. Gövdeni dik tutmaya özen göster. Dizler ve kalça düz olunça vücudun ağırlığı ayakların toplarına yükle ve ayak bileklerini düzelt.

Dizler, kalça ve ayak bilerler en yüksek derecede düzeltiğin anda bar'ı aniden yukarıya doğru basmalısın. Resim 3'de gördüğün gibi bar'ı dirseklerin dümdüz olana kadar başın üzerine bas.

Bu filmde Push Press nasıl yapılacağını izleyebilirisin:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder