Rasulullah (s.a.s.) buyurdu: " Doğrusu güçlü mümin, zayıf mü'minden daha hayırlı ve Allah'a daha sevimlidir." (Müslim, Kader 34)

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Farmer's Walk

Farmers Walk daha çok Strongman yarışmalarından tanınır. Bodybuilding'te tanınmamış bir harekettir. Oysa çok faydalı bir egsersizdir.

Farmers Walk alt kol ve tutma güçü için çok etkili bir idmandır. Omuzlarıda çok çalıştırıyor. Doğru yapıldı mı aynı zamanda tüm vücut için ideal bir egsersizdir.

Çok ağır kilo ile yapıldı maksimum güçü geliştirilyor. Daha hafif yük ile yapılırsa daha uzun mesafe gidiliyor ve dolayısıyla dayanma güçünü geliştiriyor.

Farmers Walk'ta aşağıdaki resimde gösterildiği gibi her elde bir yük kavranılıyor.




Bu yükün ne olduğunu önemli değil, yeter ki sağ ellindeki yükün ağırlığı sol ellindeki ağırlıkla aynı olsun. İstersen dambıllar kullanabilirsin, istersen iki bidon kullan, istersen iki spor çanta kumla doldur onları kullan. Kendine göre her hangi bir şey uydur.


Yükleri yerden kaldır. Kaldırınça belin düz olmasına özen göster. Elleriyle yükleri sımsıkı sarıl. Kendini doğruldıktan sonra hızlı ama küçük adımlarıyla yürümeye başla. Güçün yettiği kadar yürü. Belli bir zaman sonra ellerin otomatikmen açılacak ve yükler yere düşecek. Dikkat et ki ayakların üzerine düşmesinler.

Bu film de Farmers Walk'ın nasıl yapılacağını çok güzel gösteriliyor:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder