Rasulullah (s.a.s.) buyurdu: " Doğrusu güçlü mümin, zayıf mü'minden daha hayırlı ve Allah'a daha sevimlidir." (Müslim, Kader 34)

14 Haziran 2011 Salı

The Bear


The Bear hareketi boş bar'ıyla yapıldı mı ısınma hareketi olarak çok şahanedir. Hem vücudun tüm kasları ısınıyor hemde nabız kalkıyor.

Her hafta biraz fazla ağırlık veyahut her hafta aynı ağırlıkla biraz daha hızlı yapıldı mı süper bir yağ yakma egzersizdir.

The Bear hareket olarak biraz komleks, ama yinede oldukça basittir.

Bar yerde ve önünde duruyor. Bar'ı al ve Power Cleans gibi omuzuna kadar kaldır. Bar'ı omuzda durdur ve bir Front Squat yap. Front Squat'tan kalkınca bir Front Press yap. Bar'ı Front Press'ten indirirken başının arkasından indir. Bar'ı kafanın arkasında omuzlarında durdur ve bir Squat yap. Squat'tan kalkınca bir Behind the Neck Press yap. Bar'ı göğüslerine kadar indir ve ordan yere kadar indir. Birinci tur bitti. Tekrar baştan başla.


Bu filmde The Bear hareketi nasıl yapılacağını seyredebilirsin:




 
Isınma hareketi olarak yapıyorsan 3 ile 5 tur arasında yap.

Antrenmandan sonra zayıflamak amaçıyla yapıyorsan 5 kere 5 tur yapacaksın. Boş barıyla başla ve ne zaman yapsan 2,5 kg fazlalaştır. Lakin ağırlık seni temiz ve hızlı bir şekilde yapmaktan engelemesin. Bu egzersizin amaçı çok ağırlıkla yapmak değil, bilakis yağ yakmaktir. Setlerin arasında 3 dakikadan fazla ara verme!

Bir kere ağırlık vücut ağırlığın yarısına kadar gelmişse artık yükü fazlalaştırma (dikkat et, bu sadece bu egzersizde geçerlidir ve sakın temel egzersizlerde uygulanmasın!). Bunun yerinde her defasında setleri daha hızlı bitirmeye çalış veyahut aralarını biraz kısalt. Mesela 3 daka yerinde 2 buçuk daka, daha sonra 2 daka ara vereceksin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder