Rasulullah (s.a.s.) buyurdu: " Doğrusu güçlü mümin, zayıf mü'minden daha hayırlı ve Allah'a daha sevimlidir." (Müslim, Kader 34)

15 Haziran 2011 Çarşamba

Front Squat

Arasıra Squat yerine Front Squat'ta yapabilirisn. Gerçi pek önermiyorum, çünkü hem teknik normal Squat tekniğinden daha zor, hemde normal Squat'ta ki gibi ağır kiloyla yapılmaz. Ama ısınmak için ve özellikle The Bear hareketinde çok güzel bir egzersizdir.

Front Squat, Squat'ın bir çeşitidir; o farkıyla ki bar vücutun arkası belin üzerinde değil, ama vücutun önüde göğüsün üzerinde duruyor.

Bar'ı göğüsün üst kısmına yerleştir. Sağ elini barın üzerinde yerleştir ve sol elini de barın üzerine koy. Bunu yapabilmek ve barı güzelce tutabilmek için üstdeki resimde gördüğün gibi diseklerini kaldırmalısın. Kolların üst kısmını hafifçe yukarı kaldırsan bu daha da kolay olur.

Başını ve belini düz tut. Ayaklar omuz genişliğinde olacak. Dizler ve ayak parmaklar dışa doğru gösterecek.

Bu filmde Front Squat'ın yapılış şeklini seyredebilirisin:


The Bear hareket için dikkat etmen gereken bir husus vardır. The Bear kompleks bir egzersiz olduğundan dolayı ve Front Squat'tan hemen sonra Front Press geldiği için bar'ı üstten tutmamalısın, bilakis, Power Cleans ile bar'ı kaldırdıktan sonra alttakı resimde gösterildiği gibi eller ve parmaklar bar'ın altında olacak.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder